Volledig scherm
PREMIUM
Historisch Zoetermeer, Middeleeuwen, ridders, strijders, zwaardvechten, workshop tweehanden zwaardvechten, paarden , Ivanhoe, stijders, bevrijdings, verdediging, story tellers, storytellers, markt, zoetermeer, actiefotografie © Ron Jenner Fotografie

Einde dreigt voor Zoetermeerse Storytellers, politiek doet laatste reddingspoging

Na bijna twintig jaar dreigt het doek voor Storytellers voorgoed te vallen. Een aantal fracties in de gemeenteraad wil het er niet bij laten zitten. 

,,Zelfs in de stromende regen zaten de tribunes in het Buytenpark vol”, vertelt Marijke van der Meer van Zó! Zoetermeer. Duizenden bezoekers trokken er elk jaar trouw naartoe, om er openluchtvoorstellingen te zien zoals The Pirate Queen of Jeanne d’Arc. Of ze verzamelden zich aan de oevers van de Dobbe om te genieten van het jaarlijks terugkerende spektakel dat Historisch Zoetermeer bood. De grote gemene deler is dat Storytellers achter deze monsterproducties zit. 

Andere overeenkomst is dat, zoals het er nu voorstaat, zulke voorstellingen en alle andere evenementen van de Zoetermeerse amateurtheaterproducent, niet meer op de planken komen. Omdat het van de gemeente geen subsidie voor volgend jaar heeft gekregen, heeft Storytellers de handdoek in de ring gegooid. ,,We organiseren al zo’n twintig jaar voorstellingen. Dat dreigt nu allemaal te verdwijnen. Je verliest een hoop cultuur in de stad”, vertelt medeoprichter en directeur van Storytellers Sebastian Smits. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer