Volledig scherm
De Dierenambulance stond even met de handen in het haar, omdat medewerkers geen ervaring hadden met het vangen van emoes. © Dierenambulance en hospitaal Den Haag

Emoe wandelt op het gemakje door Zoetermeer

VideoEen emoe wilde er woensdag kennelijk graag even op uit en besloot een wandelingetje te maken. De Dierenambulance en hospitaal Den Haag kreeg opeens meerdere meldingen binnen over een ‘struisachtige vogel’, die over het Floriadepad in Zoetermeer liep. Vlakbij de grens van Pijnacker, waar de vogel vandaan kwam. 

Een chauffeur van de Dierenambulance besloot poolshoogte te gaan nemen en zag hoe een emoe rustig over het fietspad liep. Hij besloot het dier in een bepaalde richting te drijven, zodat hij niet verder de bosjes in zou gaan, maar wist niet hoe hij het dier op een veilige manier kon vangen. 

Redden

Een buurtbewoner had volgens de Dierenambulance al snel een vermoeden van wie de emoe was. De eigenaar was alleen niet bereikbaar op dat moment. ,,Aangezien we normaal gesproken niet worden ingewerkt op het redden van emoes en omdat dus de nodige ervaring bij onze collega ontbrak, werd uiteindelijk besloten om de politie erbij te halen, in de hoop dat zij de eigenaar wél konden traceren. Toevallig kwam vrij snel daarna de buurman van de eigenaar in een busje aangereden”, schrijft Dierenambulance en hospitaal Den Haag op de eigen website. 

Die had wel ervaring met emoes en kon de medewerkers helpen. ,,Hij wist het dier te vangen en in het busje te stoppen op een manier waarop de emoe met zijn scherpe klauwen geen schade aan kon richten.” 

Inmiddels is de emoe weer herenigd met zijn eigenaar. ,,En nu maar hopen dat ’ie niet weer aan de wandel gaat”, aldus de Dierenambulance.

Zie hier de beelden van het vangen van de emoe

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer