Volledig scherm
Prachtig weer en alle plaatsen bezet op camping De Drie Morgen aan de Voorweg in Zoetermeer. © Archiefbeeld

Enige camping in Zoetermeer gaat verhuizen naar Leidschendamseweg

De enige camping in Zoetermeer, De Drie Morgen, verhuist naar de Leidschendamseweg. In april volgend jaar willen de eigenaren daar een grotere camping openen.

Deze zomer kunnen toeristen nog steeds hun caravan of tent neerzetten op de oude vertrouwde plek aan de Voorweg. Daarna begint de bouw van de nieuwe locatie in de Nieuwe Driemanspolder. Hierdoor sluit de camping wel twee maanden eerder dan normaal, meldt de site Indebuurt.nl.

De Zoetermeerse camping De Drie Morgen is een kleinschalige camping met zo'n 35 plekken. Het is een rustige plek, verstopt tussen de bomen en struiken in het landschap van de oude polder. Het groene gebied tussen de camping en Leidschenveen ondergaat een complete metamorfose vanwege de Nieuwe Driemanspolder die nu wordt aangelegd. Dit wordt een wandel- en fietsgebied, met veel water. Dankzij opgehoogde dijken kan de polder in geval van extreme regenval als waterberging dienen.

Vandaar dat de eigenaren van de camping hebben besloten mee te gaan in de ontwikkeling van het gebied. Ze bouwen niet alleen een nieuwe camping, ook laten ze er een nieuw huis voor zichzelf bouwen. Na twintig jaar aan de Voorweg gewoond en gewerkt te hebben, is het tijd voor een nieuwe stap.

Uitbreiding

De entree van Camping De Drie Morgen komt aan de Leidschendamseweg tussen Zoetermeer en Leidschenveen. Het aantal staplaatsen groeit van 35 naar 90 plekken en er komt een nieuw sanitairgebouw. De eigenaren willen er net zo'n sfeervolle plek van maken en planten snel veel bomen.

De Drie Morgen is op de huidige locatie geopend tot 25 augustus. In april 2020 opent de camping op de nieuwe locatie.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer