Volledig scherm
© Holland Outlet Mall

Ernstige zorgen over Holland Outlet Mall

Bewonerscomité HOM! Nee en verschillende ondernemersverenigingen maken zich ernstige zorgen over de wijze waarop de gemeente Zoetermeer besluiten neemt omtrent de komst van de Holland Outlet Mall.

In een brief die deze week naar de gemeenteraad en verantwoordelijke wethouders is gestuurd, reageren ze op verschillende moties die het college begin deze zomer als ‘afgedaan’ heeft bestempeld.

Zo stellen bewoners en ondernemers dat er geen samenspraak is geweest over de parkeersituatie in de Schouwen- en Hovenbuurt als de HOM er eenmaal is en werd hen naar eigen zeggen alleen naar de huidige parkeersituatie gevraagd.

Daarnaast zouden er onder meer ‘externe bureaus met veel ervaring met bewonerscommunicatie’ worden ingeschakeld, maar ook hierover zijn bewoners en ondernemers niet tevreden. ‘Het lijkt erop dat het college zo snel mogelijk groene vinkjes wil zetten voor de moties, zodat aan de volgende fase van het proces begonnen kan worden. De trein moet door, dat is het gevoel dat bij ons blijft hangen’, laten de ondernemers en bewoners weten.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

poll

Knalvuurwerk en vuurpijlen moeten verboden worden in Zoetermeer

Knalvuurwerk en vuurpijlen moeten verboden worden in Zoetermeer

  • Eens (29%)
  • Oneens (70%)
  • Geen mening (1%)
3016 stemmen