Volledig scherm
Salon des Artistes 2019 © Ateliers BaZtille

Expositie met werk van vrouwelijke kunstenaars in Ateliers BaZtille

Vrouwen in de beeldende kunst, ze zijn er wel, maar ook weer niet. Loop je een willekeurig museum binnen, dan is het merendeel van de kunst die aan de muur hangt toch van mannelijke kunstenaars.

Dat viel de mensen van de Zoetermeerse kunstinstelling en expositieruimte Ateliers BaZtille ook op. Daarom is de Salon des Artistes die de kunstinstelling traditiegetrouw elk jaar houdt, dit jaar anders: voor de expositie die van 14 tot en met 29 september gehouden wordt, zijn deze keer alleen maar vrouwelijke kunstenaars uitgenodigd om te komen exposeren. Ateliers BaZtille heeft veertig vrouwen geselecteerd die hun kunstwerken mogen exposeren.

Hoewel het alleen vrouwelijke kunstenaars zijn, is veelzijdigheid toch troef en omvat de tentoonstelling volgens de organisatoren kunst in allerlei disciplines: ruimtelijk werk wordt afgewisseld met abstracte of figuratieve schilderijen of fotografie.

De tentoonstelling is vanaf 14 september de daaropvolgende twee weken dagelijks van 13.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen, aan de Rokkeveenseweg 46C.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer