De kruising met de Ruimtebaan.
Volledig scherm
De kruising met de Ruimtebaan. © HARRY VERKUYLEN

Flexwoningen om tijdelijk in te wonen op oud baggerdepot Ruimtebaan

Tijdelijk wonen kan straks aan de Ruimtebaan in Zoetermeer. Daar staat de gemeente zogenoemde ‘flexwoningen’ toe: tijdelijke woningen voor tijdelijke bewoners.

Eind vorig jaar zegde het stadsbestuur toe een zoektocht te beginnen naar plekken voor tijdelijke woonruimte. Het was een idee van het CDA dat in tijdelijke woonruimte een snelle oplossing ziet voor het woningtekort. Die plek is nu gevonden: het voormalige baggerdepot Ruimtebaan, bij het Conferencepad. Die grond is in bezit van de gemeente en die heeft er nog geen plannen mee. 

Samenspraak

Hoeveel woningen er komen en wie ze gaat bouwen is nog niet bekend. De gemeente gaat nu op zoek naar een geschikte ontwikkelaar en beheerder. De bedoeling is om zo ervaring op te doen met flexwoningen. Voor omwonenden komt er samenspraak.

De woningen zijn handig voor mensen die acuut onderdak nodig hebben en genoegen nemen met een tijdelijk onderdak. Elders in Nederland geldt dat wie flexwoning betrekt, zijn inschrijfduur behoudt. 

Wethouder Robin Paalvast (Wonen): ,,Door het woningtekort wachten veel inwoners lang op een woning. Flexwonen is een manier om hier op in te spelen en een flexibele schil te creëren op de woningmarkt voor mensen die snel een woning nodig hebben.” 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer