Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners zijn boos op Vestia vanwege de geplande werkzaamheden. V.l.n.r.: Linda Bergsma, Cor Gielen, Michel Mulder, Joke van Unnik en Corry Gielen-de Graaff. © LEEUWEN, JOS VAN

Fonteinbos wil wel een verbouwing, maar heeft geen vertrouwen meer in woningcorporatie

Bewoners van Fonteinbos en woningcorporatie Vestia troffen elkaar gisteren in de rechtszaal. Punt van debat is gebrek aan vertrouwen in een renovatie. Vestia wil woensdag al beginnen.

Een scala aan onderwerpen komt voorbij tijdens de behandeling van de zaak. De huurverhoging, het wantrouwen, de duur van de verbouwing, de medische problemen van bewoners en vooral ook hun gemoedstoestand. De woningcorporatie hoopt via de rechter instemming van de laatste zeven huishoudens te krijgen. Zonder kan Vestia niet beginnen aan de renovatie. Daarnaast wil de corporatie dat de rechtbank een dwangsom oplegt of ontruiming toestaat. De 244 woningen van de flat moeten worden gerenoveerd, om de kwaliteit en de energieprestatie van de woningen en het flatgebouw te verbeteren. De bewoners zijn niet tegen die verbouwing, integendeel. Ze willen dat hun woningen worden verbeterd, maar zijn bang dat het misgaat met het project.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer