Volledig scherm
Jan Dirk van der Burg is geboren en getogen in Zoetermeer en is Fotograaf des Vaderlands. © Daniella van Bergen

Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg keert terug naar zijn oude stad voor première

Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg gaat samen met schrijver en columnist Marcel van Roosmalen en radiopresentator Roelof de Vries de theaters in. 

In de voorstelling ‘Dit is Nederland’ gaat het trio op zoek naar de volksaard en proberen zij de vraag te beantwoorden wie nou eigenlijk dé Nederlander is. De voorstelling gaat 19 oktober in première in het Stadstheater in Zoetermeer, de stad waar Van der Burg opgroeide.

De voorstelling wordt op maat gemaakt voor elk van de 36 theaters die de mannen aandoen; elke stad leggen zij langs hun eigen ‘Nederland-meetlat’, aldus managementbureau Miscellaneous Experts.

Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg doet zijn onderzoek met foto’s en beeldmateriaal, terwijl NRC-columnist Marcel van Roosmalen verhalen voordraagt. Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries brengt feiten en peilt de kennis van het publiek over hun eigen stad.

Daarnaast interviewen de heren een bekende inwoner en vormt een stevig gesprek met de burgemeester een belangrijk onderdeel van de avond. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer