Volledig scherm
Ep Booneman van de Vrienden van de Natuurtuin in de bijzondere tuin in het Westerpark. © Ron Jenner Fotografie

Fototentoonstelling Zoetermeerse Natuurtuin in Forum

Het groeiende en bloeiende groen in de Zoetermeerse Natuurtuin is komende weken te zien tijdens een fototentoonstelling in het Forum. De bijzondere tuin vierde afgelopen lente zijn veertigste verjaardag.

De natuur- en landschappentuin in het hart van het Westerpark is nog geen twee hectare groot en geeft een beeld van de Zoetermeerse landschappen door de jaren heen. Door de grote verscheidenheid van het gebied speelt het een belangrijke rol in de biodiversiteit van onze stad. De Natuurtuin, die eigendom is van de gemeente, wordt beheerd door vrijwilligers van de stichting Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer.

De expositie is samengesteld door Natuurtuin-vrijwilligster Joke van der Veer op initiatief van het Forum Zoetermeer en de Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer. Te zien zijn niet alleen foto's van de ontwikkeling van de Natuurtuin, maar de tentoonstelling schetst ook een beeld van hoe de Natuurtuin er anno 2018 uitziet.

Trouwen

De oude en nieuwe foto's van de bijzondere tuin worden in de Forum-expositie gecombineerd met trouwfoto's. Het park en de Natuurtuin zijn al jarenlang een geliefde plek voor net getrouwde stellen om een fotoreportage te laten maken. Dankzij een aantal Zoetermeerse echtparen en fotograaf Linthout is een mooi aantal van die foto's te bekijken.

De tentoonstelling in het Forum aan het Stadhuisplein is tot en met 15 september te bezoeken.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer