Volledig scherm
De verdachten die op naam van een 49-jarige Zoetermeerder spelcomputers kwamen ophalen. © Politie Zoetermeer

Fraudeurs hacken account van Zoetermeerder en bestellen pakketjes ter waarde van honderden euro’s

Een 49-jarige Zoetermeerder is dit jaar slachtoffer geworden van identiteitsfraude. Het Bol.com- account van de man werd gehackt waardoor er zonder dat hij er erg in had pakketten ter waarde van honderden euro’s op zijn naam en adres konden worden besteld. De politie heeft nu haarscherpe beelden van de verdachten gedeeld.

Op 14 januari kwam de eerste verdachte in actie. Hij stond aan de servicebalie van de Albert Heijn aan de Samanthagang waar hij een spelcomputer had laten komen. Het pakket stond op naam en adres van de nietsvermoedende Zoetermeerder, maar toch kreeg de verdachte het voor elkaar het pakket mee te krijgen. Mogelijk had hij ook een vervalst paspoort mee. Omdat hij gebruikte maakte van Afterpay, een betaalregeling waarbij je pas hoeft te betalen als het pakket is opgehaald, kon hij de spelcomputer gewoon meenemen. Maar achteraf betalen deed hij niet.

Ruim een week later probeerde een tweede verdachte hetzelfde trucje uit te voeren. Bij dezelfde balie kwam een jongeman weer een spelcomputer ophalen, maar deze keer lukte het niet de klus te klaren. Omdat er voor het eerste pakketje niet was betaald, besloot de webshop het tweede pakketje niet toe te sturen.

De baliemedewerker herkende de gegevens van de besteller en gaf hem een belletje, waardoor die erachter kwam dat er gebruik was gemaakt van zijn account. Via Bol.com werd vervolgens de fraudehelpdesk ingeschakeld.

De politie heeft dankzij de webshop en de baliemedewerker de beelden van de verdachten kunnen achterhalen en heeft in opsporingsprogramma Team West beelden van de fraudeurs gedeeld.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

Poll

De maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer moet terug naar 100 kilometer per uur

De maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer moet terug naar 100 kilometer per uur

  • Eens (25%)
  • Oneens (72%)
  • Geen mening (3%)
1897 stemmen