Volledig scherm
Bo Ros (20) nam het initiatief voor het evenement en ontving veel steun. © Bo Ros

Fundag voor pleeggezinnen in Ayers Rock

In Ayers Rock is vandaag een groot evenement bedoeld voor pleegkinderen en pleegouders in deze regio. In Zoetermeer alleen al wonen 196 pleegkinderen.

Er is vandaag van alles te doen op het evenement. Jongeren kunnen spelen, klimmen en survivallen. Het is een uitstapje voor hen en hun pleegouders, maar tegelijkertijd ook een mooie gelegenheid voor pleeggezinnen uit de hele regio om elkaar te ontmoeten.

Bo Ros (20), student en medewerker van Ayers Rock, is de initiatiefnemer dat hij organiseert met Jeugdformaat, een stichting die jongeren en ouders steunt die het op eigen kracht niet redden. ,,Ik wist voorheen nauwelijks wat van pleegzorg, maar ik leerde er steeds meer over, ook over de doelgroep. Er bleek veel behoefte te zijn aan zo'n evenement", zegt de student Sport en Beweging.

Ros kreeg veel bijval. ,,Elke keer als ik met bedrijven belde voor sponsoring, werd ik alleen maar enthousiaster. Het is een goed doel en veel bedrijven willen hun naam daaraan verbinden."

Het evenement organiseert hij, namens Ayers Rock, voor de examenopdracht van zijn opleiding. Ros is blij dat zijn initiatief niet aan dovemansoren is gericht. ,,Er zijn vierhonderd plekken en de aanmeldingen stroomden binnen, dus die plekken waren snel vergeven."

Enthousiasme

Renee van Duren van Jeugdformaat juicht het evenement toe. ,,Het enthousiasme voor dit plan is groot. Veel mensen willen graag iets doen, maar weten niet hoe. Pleegzorg past moeilijk binnen hun leven. Maar met zo'n initiatief als dit, beteken je echt iets voor die gezinnen."

Wethouder Jakobien Groeneveld opent het pleegzorgevent in Ayers Rock, om 10.30 uur. De activiteiten duren tot 16.00 uur.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

Poll

De maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer moet terug naar 100 kilometer per uur

De maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer moet terug naar 100 kilometer per uur

  • Eens (25%)
  • Oneens (72%)
  • Geen mening (3%)
1904 stemmen