Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Houweling raakte bij de brand zijn racefiets met carbonframe kwijt, maar ook t-shirts uit de jaren 80. Hij kwam donderdagmiddag een kijkje nemen bij het puinruimen aan de Industrieweg. © Fred Leeflang

Gedupeerden Shurgardbrand geschokt hoe grote grijpers hun spullen in containers gooien

,,Kijk dat was mijn box. Dat zijn dus de spullen van mijn overleden man", zegt Nancy Ots met tranen in haar ogen. Achter het hek waar ze staat ruimt een graafmachine met grote scheppen het puin. ,,Dit is diefstal", zegt iemand naast haar.

Ots ziet deze donderdagochtend samen met nog enkele gedupeerden geëmotioneerd hoe de ene na de andere hap brandresten in een container verdwijnen. De reacties zijn boos, verdrietig, strijdvaardig of gelaten. In ieder geval vol onbegrip dat ze niet van Shurgard horen of ze nog íets van hun opgeslagen spullen zien. De gedupeerden willen het liefst dat het ruimen nu stopt en ze de kans krijgen om te zoeken naar bezittingen tussen de resten. Een deel van hen heeft zich aangesloten bij de claim van Schadeking, anderen doen een beroep op hun rechtsbijstandverzekering, een enkeling heeft een eigen advocaat in de arm genomen. Sommigen zien het als een zaak voor de verzekering en laten het daarbij.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer