Volledig scherm
© FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Geen eten door verkeerd gevallen opmerking over slachtoffertjes Oss

Door een verkeerd gevallen opmerking op Facebook over de slachtoffertjes van het gruwelijke treinongeluk in Oss, dreigden gisteren opeens honderden Zoetermeerders minder voedselhulp te krijgen. Voedselgroep Zoetermeer 2.0 stopte er plots mee.

Het gewraakte bericht werd in een besloten internetgroep geplaatst door een vrouw die ook de drijvende kracht is achter Voedselgroep Zoetermeer 2.0. Dit is een facebookgroep waar drie- tot vierhonderd Zoetermeerders die het niet breed hebben bij zijn aangesloten.

De groep verdeelt om de dag eten dat over de uiterste verkoopdatum dreigt te gaan. Het is door een afspraak met stichting Meve afkomstig van een lokale supermarkt. Meve verdeelt de andere dagen het eten binnen de groep.

Screenshots van het bericht kwamen op Facebook terecht en dat resulteerde al snel in woedende reacties. Al snel werd het bericht gelinkt aan Voedselgroep Zoetermeer 2.0.

Toen die berichten Raymond Pouw van stichting Meve bereikten, trok hij zijn samenwerking met Voedselgroep 2.0 direct in. Dat zorgde opnieuw voor grote beroering, omdat Voedselgroep Zoetermeer 2.0 daardoor zonder eten zat.

Samenwerking

,,De beheerder van die voedselgroep is een goede vriendin van mij, maar dit kon écht niet. Daarom verbrak ik de samenwerking met de voedselgroep. Ik wil niet dat dit mijn stichting raakt waar ik zo hard voor werk’’, zegt Pouw, die met Meve ook verantwoordelijk is voor de Kledingbank in Zoetermeer. ,,Ik laat de mensen die dit zo hard nodig hebben niet aan hun lot over en zorg dat ze bij de Kledingbank het eten kunnen afhalen.’’

Het opheffen van Voedselgroep Zoetermeer 2.0 leidde gisteren tot extra aanmeldingen bij andere voedselgroepen in de stad. Zo meldden zich bij Voedselgroep Oosterfaantje enkele tientallen gezinnen naar aanleiding van de ruzie. Maar omdat deze groep vol zit, kon niet aan die vraag worden voldaan.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer