Het is even zoeken naar de juiste plek en dan zet fotografe Patricia Munster zet het bruidspaar Kappetein met burgemeester Bezuijen op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is even zoeken naar de juiste plek en dan zet fotografe Patricia Munster zet het bruidspaar Kappetein met burgemeester Bezuijen op de foto. © Fred Leeflang

Gefeliciteerd! De burgemeester mag weer op bezoek bij zijn Zoetermeerders

Als je 100 wordt of 60, 65 of 70 jaar  getrouwd bent, komt de burgemeester langs. Behalve tijdens de lockdowns. Na de stille maanden vol coronamaatregelen haalt burgemeester Michel Bezuijen de schade nu dubbel en dwars in.  

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Stoffelijke resten Waalsdorpervlakte: als er ruimte wordt geboden, beweegt Dunea mee
  PREMIUM
  Column

  Stoffelij­ke resten Waalsdor­per­vlak­te: als er ruimte wordt geboden, beweegt Dunea mee

  Wij gaan in deze stad niet goed om met oorlogshelden. Zo is er nog steeds, na 75 jaar, een militair noodgraf (!) aan de Kerkhoflaan. Hier liggen, in rijen van twintig - zes man op elkaar gestapeld - de helden die verzet boden toen Duitsland de Slag om Den Haag inzette. De stellige overtuiging van de krauten was dat deze slag in één dag, 10 mei 1940, beslecht zou zijn. Koningin en kabinet gevangen gezet. Daar staken deze moedige soldaten een stokje voor zodat regering en koningshuis konden vluchten.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer