Volledig scherm
Gemeenteraad Zoetermeer © Ron Jenner Fotografie

Gemeente betaalt 18 miljoen aan inhuren van personeel

De Zoetermeerse gemeente heeft vorig jaar voor 18 miljoen euro personeel van derden ingehuurd. Dit komt overeen met 19 procent van de totale personeelskosten. Uit landelijke cijfers blijkt dat dit gemiddeld bij de Nederlandse gemeenten 20 procent lag.

Het inzetten van ingehuurd personeel kan soms een betere keuze zijn dan bijvoorbeeld het aannemen van meer vast personeel, zo geeft de gemeente aan. Ingehuurd personeel is handig vanwege de flexibiliteit; bij pieken, of bij tijdelijke werkzaamheden, kan de capaciteit snel worden verhoogd. Ook zijn ingehuurde krachten soms goed voor specialistische kennis. Daarnaast kan de inhuur van derden goed zijn voor onafhankelijke oordeelsvorming.

In het voorjaarsdebat werd door de gemeenteraad gevraagd om meer inzicht te geven in de aard en omvang van de inhuur van personeel van derden. Vanaf volgend jaar gaat het stadsbestuur daarom nog beter bijhouden welk soort personeel wordt ingehuurd. Dan wordt ook precies geregistreerd waarom iemand wordt ingehuurd.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer