Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Voedselbank Breda

Gemeente druk op zoek naar ruimte voor Voedselbank

Nu meerdere organisaties die zich voor minima inzetten dakloos dreigen te raken, is de gemeente op zoek naar oplossingen. Dat antwoordde wethouder Jakobien Groeneveld (armoedebeleid) maandagavond bij een raadscommissie op vragen van GroenLinks. 

Afgelopen weken kwamen kort na elkaar de Voedselbank en kringloop Mania in het nieuws omdat ze het pand waarin ze gevestigd zijn moeten verlaten. Volgens GroenLinks-commissielid Pauline Mulholland zitten ook voedselgroep Oosterfaantjes en kledingbank MeVe in  zwaar weer. Wethouder Groeneveld zei druk op zoek te zijn naar tijdelijke huisvesting en dat de Voedselbank bovenaan de lijst staat als er een locatie wordt gevonden.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Emile en Sjaak geven oude elektrische auto’s nieuw leven: ‘We krijgen zelfs verzoeken uit Australië’
    PREMIUM

    Emile en Sjaak geven oude elektri­sche auto’s nieuw leven: ‘We krijgen zelfs verzoeken uit Australië’

    De eerste elektrische auto’s in Nederland stammen al uit 2007, maar verkeren vaak nog in prima staat. Alleen is er één klein probleempje: ze komen niet meer zo ver. Met de bestaande batterijen halen ze meestal niet meer dan 80 kilometer. Twee jonge ondernemers in Delft hebben daar nu iets op gevonden. Zij bouwen nieuwe batterijen in de oude auto's, waardoor die 250 kilometer kunnen rijden. ,,We krijgen zelfs verzoeken vanuit Australië.’’

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer