Deze populieren zorgen voor schaduw in de omliggende huizen. Volgens Ben Rijgersberg, Lucil Pieterman en Fred Brand moeten de bomen daarom weg. Anderen vinden juist van niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze populieren zorgen voor schaduw in de omliggende huizen. Volgens Ben Rijgersberg, Lucil Pieterman en Fred Brand moeten de bomen daarom weg. Anderen vinden juist van niet. © Daniella van Bergen

Gesteggel om populieren langs Lissenvaart duurt al drie jaar: ‘Niemand had verwacht dat dit zo lang zou duren’

Acht Italiaanse populieren hebben het geschopt tot de Raad van State. Veel bewoners aan de Lissenvaart willen de bomen weg hebben, anderen willen ze laten staan. Het gesteggel om de populieren duurt nu al drie jaar.

Dat hoge bomen veel wind vangen, hebben de bewoners aan de Lissenvaart aan den lijve ondervonden. De Italiaanse populieren, die zo'n dertig meter hoog zijn, zorgen voor de nodige opschudding. ,,De zaak kost ons erg veel moeite en tijd. Niemand had verwacht dat dit zo lang zou duren", vertelt Ben Rijgersberg, bewoner van de Lissenvaart. Hij fungeert als spreekbuis voor de buren die de bomen weg willen hebben. ,,En dan hebben we het nog niet eens over hoeveel geld een dergelijke procedure de maatschappij gekost heeft."

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer