Volledig scherm
Ter illustratie. © Shutterstock

GGD twijfelt sterk aan diagnose mazelen Zoetermeerse docent

De docent van wie een Zoetermeerse middelbare school meldde dat hij aan mazelen leed, heeft hoogstwaarschijnlijk een heel andere ziekte. Dat zegt een woordvoerder van GGD Haaglanden.

Het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) meldde gisteravond in een brief aan ouders en leerlingen dat bij een docent onlangs de diagnose mazelen is gesteld. De mededeling dat de zeer besmettelijke ziekte rondwaart zorgde vanochtend meteen voor onrust. 

,,Op basis van de klachten van deze patiënt gaan wij er niet vanuit dat deze persoon de mazelen heeft”, zegt woordvoerder Miranda de Haan van GGD Haaglanden. ,,De school is erg voortvarend geweest. De ziekte mazelen is niet vastgesteld.”

,,We hebben geen idee wie die diagnose heeft gesteld. Mazelen is een meldingsplichtige ziekte; een arts moet elk vastgesteld geval mazelen bij de GGD melden. Dat is niet gebeurd. We zoeken uit wie de diagnose heeft gesteld, want dat weten we ook niet. Vanwege de onrust gaan we alles onderzoeken om uit te sluiten dat het om mazelen gaat. Het duurt een aantal dagen voordat we de testresultaten uit het laboratorium krijgen.” 

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer