In voorgaande jaren trok Gluren bij de Buren zowel veel deelnemers als veel bezoekers.
Volledig scherm
In voorgaande jaren trok Gluren bij de Buren zowel veel deelnemers als veel bezoekers. © RV

'Gluren bij de Buren' kampt met ruimtegebrek

Wie het dak van zijn huis wil blazen, moet een Zoetermeerse artiest of compleet ensemble in zijn huiskamer laten optreden. Tijdens het evenement 'Gluren bij de Buren' ligt die mogelijkheid voor het grijpen.

Het huiskamerfestival wordt op 9 februari voor de vijfde keer gehouden. Veel mensen hebben zich al opgegeven om de optredens te bezoeken, maar slechts weinigen stellen hun huiskamer beschikbaar.

Jeffrey de Bake is namens Floravontuur Promotie Zoetermeer coördinator van het festival. ,,De laatste editie was afgelopen februari en toen stelden 67 huiskamers en zorginstellingen hun deuren open. Omdat we ook 67 artiesten hadden, kwam dat mooi uit'', aldus De Bake. Komende editie is de verdeling nog ongelijk.

Op de vraag wat er zo leuk is aan Gluren bij de Buren, zegt De Bake: ,,De diversiteit. Het zijn niet alleen muzikale optredens, maar ook onder meer spellen zoals een quiz en een goochelaarsact.''

Cohesieversterkend

Het doel van huiskamerfestival Gluren bij de Buren is volgens de organisatie het verbinden van mensen. Het woord dat zij hiervoor gebruiken is 'cohesieversterkend'. ,,Vorig jaar hadden mensen echt een programmaatje samengesteld met de optredens die zij absoluut wilden bezoeken. Als een artiest klaar was met zijn optreden, was er geen tijd te verliezen en sprongen de mensen meteen op de fiets richting het volgende optreden. Dit jaar hopen we weer zoiets te veroorzaken.''

Gluren bij de Buren wordt 9 februari gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. In deze vijf uurtjes treden de artiesten in de woonkamers maar liefst drie keer op. De optredens duren telkens een halfuur.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer