Volledig scherm
Dorpsstraat Zoetermeer | Ter illustratie © Fred Leeflang

‘Groene’ expositie van Terra haalt kunstenaars uit hele land naar Dorpsstraat

Terra Arts gaat voor een nieuw project landelijk te werk: voor de expositie Vijftig tinten groen hebben kunstenaars uit heel het land werk aangeleverd. Twintig van hen presenteren in 2020 hun werk tijdens de openingsexpositie.

‘Vijftig tinten groen’ is een openingsexpositie waarin de wereld van het groen wordt tentoongesteld. De expositie duurt een half jaar. Het betreft verschillende disciplines; schilderijen, fotografie en experimenten over bijvoorbeeld zaaien en oogsten.

Kunstenaars uit heel het land werden door Terra aangemoedigd om werk in te sturen dat past binnen het ‘groene’ thema. Meer dan honderd aanmeldingen zijn binnengestroomd en Terra geeft aan positief verrast te zijn over de kwaliteit en diversiteit. Twintig deelnemers zijn uiteindelijk geselecteerd om onderdeel te worden van de expositie.

‘Vijftig tinten groen’ is te zien van 11 januari tot en met 22 februari bij Terra aan de Dorpsstraat 12. De expositie is gratis toegankelijk en geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.  

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer