Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Erik van 't Hullenaar

GroenLinks Zoetermeer: ‘Maak van braakliggende grond tijdelijke natuur’

Waarom bouwlocaties lang braak laten liggen terwijl je er ook tijdelijk de natuur zijn gang kan laten gaan? GroenLinks vindt dat dat best kan en komt met het plan voor tijdelijke natuur in Zoetermeer.

Volgens GroenLinks houdt de eigenaar van een stuk grond, waar hij bouwplannen voor heeft, het liefst zo kaal mogelijk. ‘Zo voorkomt de eigenaar dat er planten en dieren komen te zitten die de bouw later tegen kunnen houden’, geeft de raadsfractie als uitleg. 

Dat kan anders, vindt GroenLinks, dat wijst naar de regeling Tijdelijke Natuur. Daarmee kan natuur zijn gang gaan, met de wettelijke toestemming om deze op een later tijdstip weer te verwijderen. 

Volgens de partij zouden op zo’n tijdelijk stukje natuur veel dier- en plantensoorten een tijdje kunnen leven en zorgt het groen voor een fijnere leefomgeving voor Zoetermeerders. Daarom diende GroenLinks maandagavond tijdens de raadsvergadering de motie Tijdelijke Natuur in. De gemeenteraad vergaderde over de begroting voor volgend jaar. Volgende week neemt de raad een beslissing over alle voorstellen.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer