Volledig scherm
Brand in sporthal Noord-Westerhal in Zoetermeer maakt evacuatie van kinderen nodig. © Regio15

Groep kinderen geëvacueerd uit Zoetermeerse sporthal bij brand

updateEen groep van ongeveer 30 kinderen is vanmiddag wegens een brand geëvacueerd uit sporthal de Noord-Westerhal aan de Buytenparklaan in Zoetermeer. Niemand raakte bij de brand gewond. 

Op het moment dat de brand ontstond waren er kinderen binnen. Zij zijn door medewerkers in veiligheid gebracht. Niet veel later stond de sporthal helemaal vol met rook. Bij Marije Ronteltap, voorzitter bij de jeugdcommissie van badmintonvereniging Conquesto, zit de schrik er nog in. Toen ze van de brand hoorde, snelde ze direct naar de sporthal. ,,Leerlingen van gymnastiekvereniging Pro Patria waren aanwezig in het pand. Een aantal van hen is inmiddels opgehaald door ouders, sommigen staan hier nog op hun blote voetjes te wachten”, vertelt ze, terwijl ze nog ter plaatse is. 

Vervangbaar

,,De brandweer is nu nog aan het blussen. In het pand staan veel spullen die vast rook- en waterschade hebben opgelopen. Zoals gymnastiektoestellen van scholen die gebruikmaken van de hal, netten en palen, trampolines. Maar ik ben allang blij dat er niemand gewond is geraakt. Spullen zijn nog vervangbaar”, aldus Ronteltap.

Volgens de brandweer is de brand  mogelijk ontstaan door een automaat in de kantine. Waarna de brand doorgeslagen is in het plafond.  Inmiddels is alles onder controle. Vanwege de hoeveelheid rook wordt het pand wel nog geventileerd door de brandweer. De brandweer verwacht niet dat het pand vanavond nog gebruikt kan worden voor de sportverenigingen. ,,Het zal vanavond stil blijven in de sporthal”, vertelt een woordvoerder. 

Volgens Ronteltap zou de sporthal over een aantal weken worden verbouwd. ,,Dan zou de hal tot september gesloten zijn en moesten we sowieso voor even naar een andere plek uitwijken. We waren in ons hoofd al zo met de verbouwing bezig. Nu loopt het allemaal door elkaar heen”, vertelt ze. 

De brandweer had vanmiddag zijn handen vol in Zoetermeer, ook aan de Luxemburglaan was een kleine brand ontstaan in een woning. Deze was snel onder controle. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer