Volledig scherm
Jerry van der Ziel voorzitter van gym- en turnvereniging Pro Patria en Marcel Verbeek, voorzitter van volleybalvereniging Zovoc in de uitgebrande kantine van de Noordwesterhal. © Ron Jenner Fotografie

Gymnastiekvereniging Pro Patria met handen in haar na brand in sporthal

Het huilen staat Pro Patria-voorzitter Jerry van der Ziel nader dan het lachen. Na de brand in de Noordwesterhal zit de gymnastiekvereniging in de problemen, want er wordt in deze periode volop getraind voor de Nederlandse kampioenschappen. Andere verenigingen schieten te hulp.

De kantine heeft flink wat brandschade nadat de brand vermoedelijk ontstond in een snoep- of frisdrankautomaat. In de zalen valt de schade waarschijnlijk mee. ,,We verwachten vooral rookschade. Ik hoop dat ze snel gaan schoonmaken zodat we in ieder geval de grote hal snel weer kunnen gebruiken”, zegt Van der Ziel.

De turnhal zou weliswaar over twee weken gerenoveerd worden, maar de turners zetten nu de laatste puntjes op  de i voor het  kampioenschap. ,,Gelukkig krijgen we hulp aangeboden van verenigingen uit de regio.”

Ook andere verenigingen zijn gedupeerd door de brand. Zo kwam voorzitter Marcel Verbeek van volleybalvereniging Zovoc vandaag ook een kijkje nemen in de door brand verwoeste kantine. De Noordwesterhal is de thuisbasis van de Zoetermeerse volleyballers.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer