Volledig scherm
PREMIUM
Hannie van Leeuwen, hier 88 jaar oud, voor het laatst op campagne met CDA-jongeren. © ANP

'Hannie was volksvertegenwoordiger in hart en nieren'

Hannie van Leeuwen heeft een onuitwisbare indruk achter-gelaten in de gemeentepolitiek. Ze was 'volksvertegenwoordiger in hart en nieren' en 'van eenzame klasse'. Familie zal de bezoekjes aan 'tante Hannie' missen.

Quote

Meelevend, bevlogen, onvermoei­baar en met enorme inzet. Zo herinneren veel Zoetermeer­ders Hannie van Leeuwen

Burgemeester Charlie Aptroot

Het was dinsdag een indrukwekkende dankdienst in een volle Open Hofkerk in Rotterdam-Ommoord, waarbij stil werd gestaan bij het leven van Hannie van Leeuwen. De 'moeder van het CDA' overleed op 1 augustus op 92-jarige leeftijd. Burgemeester Charlie Aptroot sprak na afloop van een mooie dienst. ,,Meelevend, bevlogen, onvermoeibaar en met enorme inzet. Zo herinneren veel Zoetermeerders de oud-plaatsgenoot en gemeentebestuurder." Dat klinkt ook door in alle reacties uit de gemeentepolitiek.

,,Ze drukte de stempel op de groei van Zoetermeer", zegt CDA-raadslid Klaasjan de Jong. Hij vindt dat huidige politici best wat kunnen leren van haar inzet en betrokkenheid, ook al hebben ze haar wellicht nooit gekend. De historie van Hannie van Leeuwen loopt immers parallel met de ontwikkeling van Zoetermeer.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer