Volledig scherm
© ANP XTRA

Helft van personeel DSW blijft thuis, Zoetermeerse vestiging sluit

Het coronavirus grijpt ook DSW: het leerwerkbedrijf sluit de deuren van de vestiging in Zoetermeer. Mogelijk volgen meer sluitingen. De helft van het personeel blijft al thuis.

De Zoetermeerse vestiging is de eerste die dichtgaat. DSW is een leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat er veel medewerkers zijn die lichamelijk of verstandelijk beperkt zijn, is het een kwetsbare groep. Het blijkt ook lastiger voor hen om de instructies van het RIVM precies toe te passen.

 Om een gezonde en veilige werkplek te kunnen bieden voor de medewerkers, heeft DSW Rijkswijk en omstreken uit voorzorg de Zoetermeerse locatie aan de Edelgasstraat gesloten. Dit blijft in ieder geval zo tot 6 april, hierna wordt opnieuw gekeken wat er zal gebeuren met de locatie.

Helft

Het werk dat bij DSW wordt gedaan moet op locatie worden uitgevoerd, daarom is vanuit huis werken geen optie. Sommige medewerkers behoren tot een risicogroep, bijvoorbeeld omdat ze lichamelijk zwakker zijn. Zij hebben preventief bijzonder verlof gekregen. Andere medewerkers zitten thuis omdat zij hoesten, niezen, verkoudheidsklachten of keelpijn hebben - verschijnselen die kunnen wijzen op corona. De richtlijnen schrijven voor thuis te blijven bij zulke klachten.

Hierdoor is op andere locaties nog maar de helft van het doelgroep-personeel aan het werk en tachtig procent van het leidinggevend personeel. Het leidinggevend personeel van Zoetermeer wordt ingezet op de andere locaties in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg, zodat er geen tekorten komen en medewerkers in kleinere groepen kunnen blijven samenwerken. 

Verdere ontwikkelingen

Tegelijkertijd is sprake van een teruglopende vraag vanuit opdrachtgevers. Hoe dit gaat worden opgevangen in de toekomst is nog onduidelijk. DSW onderhoudt nauw contact met de medewerkers en verzorgers over de verdere ontwikkelingen. De hoop is dat de andere vestigingen voorlopig wel open kunnen blijven.

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer