Volledig scherm
Beeld ter illustratie: Halloween in Zoetermeer © Daniella van Bergen

Het Zoetermeer Complot: Altijd al een thriller willen schrijven? Grijp je kans!

Altijd al een thriller willen schrijven? AD Zoetermeer helpt je een handje. De tekst hieronder is geschreven door verslaggever Theo Paijmans en jij mag het verhaal afmaken. 

Als kris-kras door Zoetermeer lichaamsdelen worden gevonden, staan inspecteur Penny Adegeest en haar team onder steeds grotere druk om de ongrijpbare seriemoordenaar snel op te pakken. Tijdens de jacht stuit ze op een verschrikkelijk geheim dat haar wereld ingrijpend verandert...

De bewolkte lucht had de kleur van de roestvrij stalen snijtafels in het mortuarium dat ze eerder die dag had bezocht voor het rapport van de lijkschouwer. Ze trok haar jas dichter om zich heen. Het was niet de eerste keer dat ze een stoffelijk overschot zag. Dat was vast recept bij afdeling moordzaken. Maar dit was anders. Een huivering kroop langs haar ruggenwervel. Iemand had de oogkassen leeggeschept.

Het werd avond. Even leek het alsof alle donker van de stad, van elke onverlichte hoek, nis en brandgang op het veldje was aangespoeld. ,,Denk je dat dit te maken heeft met het lijk in het mortuarium?” Het was de vertrouwde, raspende stem van Dirk Starrevelt. Hij schoot zijn peuk weg. ,,Zou goed kunnen. Stoppen weer niet gelukt?”

,,Pfff, met deze zaak zeker.”

,,Adegeest!” De stem van de forensisch analist maakte een abrupt einde aan de conversatie. Ze tilden het lijntje van de afzetting op, passeerden een groepje bedrukt kijkende agenten en liepen op de drie onderzoekers in beschermende kleding af die in het grasveld hurkten. ,,Ik denk dat we beet hebben.” De onderzoeker hield een pop omhoog, formaat Barbie. De voorkant van het gezicht was afgesneden. In het gat was een oog gepropt...

Maak dit verhaal af en stuur het naar Zoetermeer@ad.nl

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer