Volledig scherm
De buurttuin wordt via een brug verbonden met de Zegwaartseweg. © NICO SCHOUTEN

Hof van Seghwaert via brug beter bereikbaar

Voordat het nieuwe seizoen begint bij de Hof van Seghwaert in maart 2019, wordt er een brug aangelegd over het water tussen de buurttuin en de Zegwaartseweg. De gemeente reserveert 30.000 euro uit 'het potje van de raad' voor de brugverbinding .

Omwonenden zijn door de Hof van Seghwaert eerder al geïnformeerd en kregen de kans om hun mening te geven over het plan. Uiteindelijk is hier geen gebruik van gemaakt.

Het college van b en w heeft inmiddels een aannemer de opdracht gegeven om de voetgangersbrug te realiseren. Ook wordt er hekwerk geplaatst bij de constructie.
De vrijwilligers lieten vorig jaar al weten graag een betere verbinding met de Zegwaartseweg te willen hebben, zodat ze makkelijker bereikbaar zijn.

Steeds groter

De buurttuin is de laatste jaren namelijk steeds verder uitgebreid. Ook spannen de vele vrijwilligers zich in om steeds meer faciliteiten te ontwikkelen. Eerder dit jaar is er bijvoorbeeld een composttoilet, een theekruidentuin en een vlinder- en bijenidylle aangelegd. Ook werd ervoor gezorgd dat de tuin voortaan is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk en werd er een nieuwe kas geplaatst.

De gemeente vond het daarnaast een goed idee om een extra stuk grond aan de tuin toe te voegen, waardoor er nog meer perenbomen in de boomgaard staan.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zoetermeer en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer