Volledig scherm
PREMIUM
In de make up voor de musical © Fred Leeflang

Homoseksualiteit is de norm in ‘Ja Zanna Nee Zanna’

Een wereld waarin alles andersom is: homoseksualiteit is de norm en de stoere jongens zijn nerds. Dit gebeurt allemaal in de musical Ja Zanna Nee Zanna die vanaf dit weekend te zien is in Zoetermeer. De twee uur durende voorstelling geeft een humoristische kijk op de wereld van emancipatie en homoseksualiteit. 

Amateurvereniging Greg & Baud Productions voert twee keer per jaar een grote voorstelling op. Deze keer is dat de musical Ja Zanna Nee Zanna, die pas één keer eerder in Nederland is opgevoerd en nu voor het eerst door een amateurvereniging wordt gespeeld. 

Het verhaal speelt zich af op een middelbare school, waar een musical wordt opgevoerd. ,,Het is een musical in een musical. Tijdens het maken van die musical worden de hoofdrolspelers, een jongen en een meisje, verliefd op elkaar en raakt de hele school in rep en roer”, vertelt regisseur Lola de Winter.  In de wereld van de musical is het namelijk abnormaal om hetero te zijn, waardoor dit stel verstoten wordt door de rest. ,,Dat is waar Zanna tevoorschijn komt, hij is een magische koppelaar die mensen op een magische wijze verliefd kan laten worden. Hij probeert alles op te lossen.”

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer