Volledig scherm
Mona Keijzer bekijkt de versbereide maaltijden in de winkel van Adriaan Verheul. Ze werd getipt door Kees van der Staaij. © Morvenna Goudkade

Hoog bezoek voor bijzondere supermarkt Benthuizen

Boodschappen doen? Ja, maar in de supermarkt van Adriaan Verheul (37) in Benthuizen gebeurt nog veel meer. Staatssecretaris Mona Keijzer kwam het gisteren met eigen ogen bekijken.

De bezoekers van Plus Verheul aan het Prins Willem Alexanderplein kijken verbaasd op van de drukte. Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken, brengt een bezoekje. Ze is getipt door Benthuizenaar Kees van der Staaij, fractieleider van de SGP in de Tweede Kamer, dat de winkel zoveel maatschappelijke activiteiten ontplooit.

Verheul, die 80 man personeel heeft, vertelt dat zijn winkel eigenlijk te groot is voor een dorp van 3500 inwoners. ,,Ik wil niet alleen geld verdienen, maar ook bijdragen aan de leefbaarheid van het dorp. Tenslotte, als het goed gaat met het dorp, gaat het ook goed met mij.”

Quote

Ik wil mensen helpen en op mijn manier de wereld een beetje beter maken

Adriaan Verheul, Supermarktmanager

Het sociale ondernemerschap van Verheul uit zich op allerlei manieren. Van het opknappen van het dorpsplein tot ‘social shoppen’ voor ouderen en ondersteunen van watertappunten op scholen. Hij biedt ook lokale en regionale producten een plek in de winkel, want ‘zo kun je andere ondernemers steunen’. Sinds een maand kookt hij verse maaltijden in de winkel voor ouderen en mensen die druk zijn.

Verheul heeft een missie, zo wordt duidelijk. ,,Ik wil mensen helpen en op mijn manier de wereld een beetje beter maken. Hier in de winkel hebben we een grote koffiehoek, daar kunnen mensen elkaar ontmoeten en een praatje maken. Saamhorigheid vind ik belangrijk.” Staatssecretaris Keijzer laat zich uitgebreid rondleiden en informeren. ,,Mooi om te zien en heel inspirerend. Dit is sociaal ondernemerschap mét prima economische effecten.”

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer