Horror in beste halloweenstad: Welk huis was het griezeligst?

VideoEen dansend skelet, spinnen en heksen. De engste stad van het land is Zoetermeer. Acht woningen streden om de ere-titel 'griezeligste huis'.

Volledig scherm
Twee deelnemers jagen bezoekers de stuipen op het lijf. © Fred Leeflang

Een opvallende rode brandweerwagen, met lichtshow, muziek én een griezel achter het stuur reed gisteravond door de Zoetermeerse straten. Toevallige passanten verdraaiden bijna hun nekspieren om de wagen na te kijken. De markante bus, bestuurd door griezelige chauffeur Chris van Hees, brengt juryleden naar acht huizen die meedingen naar de Home Awards, een prijs om het mooist versierde, of beter gezegd: engste, griezelhuis van de stad. ,,De bewoners van 33 huizen hebben zich opgegeven voor de award", vertelt Mark Mer- ckens, organisator van de Zoetermeerse halloweenfestiviteiten. De juryleden zijn bij alle acht genomineerde huizen langs geweest om te zien welke spreekwoordelijke lijken daar uit de kast komen. De winnaar mag maandag een minuut lang gratis shoppen bij de Albert Heijn XL. Wel in het donker, om in halloweensferen te blijven.

De spookhuizen vallen enorm op in de rustige Zoetermeerse woonwijken. Sommige deelnemers aan de Home Awards zijn zelf verkleed. Als dracula, tovenaar of heks voor een dag. Het huis van top tot teen omtoveren tot spookhuis konden ze alleen niet. Om dat voor elkaar te krijgen, moesten de bewoners gewoon de handen uit de mouwen steken. Het ene huis is nog enger en beter versierd dan het andere huis.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer