Volledig scherm
© Peter Franken

Hulp van buurtbewoners voor onder handen nemen van park in Rokkeveen

De gemeente wil het Burgemeester Hoekstrapark in Rokkeveen flink onder handen nemen en roept daarvoor de hulp in van buurtbewoners.

De speeltoestellen die op het speelveld in het park staan zijn inmiddels erg verouderd en versleten. Een nieuwe inrichting van het veld is volgens de gemeente daarom hard nodig. Uiteindelijk moet dit een ‘centrale speel- en ontmoetingsplek’ worden voor alle buurtbewoners. Inwoners van Rokkeveen zijn welkom om mee te denken over het ontwerp.

Ze worden woensdag tussen 16.00 uur en 19.30 uur ontvangen in het Burgemeester Hoekstrapark dat dichtbij de Prismalaan ligt. Belangstellenden worden gevraagd wat ze goed vinden aan het park, wat beter kan en hoe de gemeente een deel van het park tot een speel- en ontmoetingsplek kan maken voor alle leeftijden. Wie komt, krijgt als dank gratis poffertjes.

Betrokken

Het Burgemeester Hoekstrapark is niet het enige recreatieve gebied in Zoetermeer dat wordt aangepakt. Ook het Willem Alexanderplantsoen in de buurt Driemanspolder wordt opnieuw ingericht. Om een definitief ontwerp te bepalen werden hiervoor eerder ook buurtbewoners en scholen in de omgeving betrokken. De werkzaamheden aan het Willem Alexanderplantsoen duren tot begin april 2019. Wanneer het Burgemeester Hoekstrapark opnieuw wordt ingericht, is nog niet bekend. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer