Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Hulpmiddelencentrum valt om, Zoetermeer regelt snel andere leveranciers rolstoelen en scootmobiels

Het Hulpmiddelencentrum, de leverancier van onder meer rolstoelen en scootmobiels, is failliet. Om Zoetermeerders niet de dupe te laten worden heeft de gemeente snel vervangende aanbieders geregeld.

Zoetermeer is een van de meer dan honderd gemeenten waar het Hulpmiddelencentrum de vaste leverancier is van zogenoemde Wmo-voorzieningen als scootmobiels, rolstoelen, tilliften en douchestoelen voor mensen die door ziekte of een handicap zich niet meer zonder kunnen redden.

Wie nu voorzieningen gebruikt die door het Hulpmiddelcentrum zijn geleverd, houdt die gewoon, zegt een woordvoerder van zorgwethouder Ingeborg ter Laak. ,,We hebben het uitgezocht: ze zijn eigendom van de gemeente Zoetermeer.”  

Zachter

Voor Zoetermeer komt de klap iets zachter aan, omdat de gemeente eind vorig jaar na veel klachten met het bedrijf overeen kwam naar een nieuwe aanbieder te zoeken. Afspraak was dat het centrum nog wel leverde zolang de gemeente op zoek is.  ,,Wij zijn donderdag ingelicht dat er surseance van betaling was aangevraagd en achter de schermen is al hard gewerkt om de dienstverlening op peil te houden”, zegt de gemeentewoordvoerder. 

Quote

De andere aanbieders zijn gisteren allemaal benaderd om zo snel mogelijk door te gaan met de dienstver­le­ning

woordvoerder wethouder Ter Laak, gemeente Zoetermeer

Juist omdat al werd gezocht naar een nieuwe leverancier was er al veel contact met andere aanbieders. ,,In de overeenkomst met het centrum hadden we die mogelijkheid al opgenomen, omdat dit bedrijf soms niet kon leveren. De andere aanbieders zijn gisteren allemaal benaderd om zo snel mogelijk door te gaan met de dienstverlening. Ondertussen loopt de  aanbestedingsprocedure nog.”

Uitleg

Het Hulpmiddelencentrum heeft bijna 400 medewerkers en onder meer een vestiging in Zoetermeer. Klanten merken voorlopig niets van het faillissement, zeggen de curatoren. De zaak blijft draaien in afwachting van een overname of een andere oplossing.

Alle Zoetermeerders die gebruik maken van Wmo-voorzieningen krijgen een brief met uitleg van de gemeente. Die gaat maandag op de post.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer