Volledig scherm
Ijsbaan SilverDome © Martin Sharrott Fotografie

IJsbanen SilverDome zeker nog een jaar open

SilverDome-eigenaar Aprisco garandeert komend schaatsseizoen ijs op de banen. Dat is de uitkomst van overleg tussen de gemeente en SilverDome. Vorig seizoen moest de gemeente nog naar de rechter stappen na sluiting van een ijsbaan.

De schaatsverenigingen die gebruik van de baan maakten moesten vorig jaar hun programma aanpassen nadat de exploitant van SilverDome de 250 meter lange Oval-ijsbaan sloot. Silverdome had te maken met hoge kosten door betonrot en een lekkage. Nadat overleg tussen gemeente, eigenaar en de exploitant niet opleverde, dwong de gemeente de exploitant via de rechter zijn contract na te komen.

Voor de ijsverenigingen was dat echter al te ver in het nieuwe schaatsseizoen. Ze waren intussen voor hun lessen en trainingen uitgeweken naar ijsbanen in de regio. Dat kostte de verenigingen veel leden die niet zo ver wilden reizen of de tijden niet geschikt vonden.

IJsgarantie

De gemeenteraad sprak zich eind vorig jaar unaniem uit voor een ‘ijsgarantie’ voor alle ijsverenigingen die van de banen in SilverDome gebruikmaken. Sportwethouder Ingeborg ter Laak kon deze week bekendmaken dat SilverDome-eigenaar Aprisco wil meedenken over oplossingen en de openstelling voor komend seizoen garandeert.

Ze schrijft aan de gemeenteraad dat de verenigingen continuïteit en bebaalbare huur zoeken, terwijl SilverDome de exploitatie rendabel wil houden terwijl de Oval slechts beperkt wordt verhuurd.

Liever zekerheid

De ijsverenigingen reageren verheugd op het nieuws dat de ijsbanen voorlopig open zullen blijven. ,,Maar liever nog hebben we zekerheid voor langere termijn’’, zegt bestuurslid Hans Molhoek van IJsvereniging Zoetermeer (YVZ). Zijn vereniging verloor tientallen leden na het gedwongen uitwijken naar De Uithof in Den Haag.

Wethouder Ter Laak is van plan een gesprek te organiseren tussen de ijsverenigingen en SilverDome, schrijft ze aan de raad. Deze week voerde ze al gesprekken met de verenigingen.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer