Volledig scherm
Daan den Hartog (lichtblauwe polo) met leden van IJsvereniging Zoetermeer op de eigen skeelerbaan in het Buytenpark. © NICO SCHOUTEN

IJsvereniging Zoetermeer hoopt vurig dat het gaat vriezen: dé kans om nieuwe leden te werven

IJsvereniging Zoetermeer (YVZ) baalt als een stekker van de tot nu toe zachte winter. De schaatsvereniging uit het Buytenpark is al leden kwijtgeraakt door het sluiten van de Ovalbaan in SilverDome en hoopt dat het snel gaat vriezen, zodat het natuurijs bij het clubhuis tot aanwas van leden leidt.

Elke dag kijkt bestuurslid Daan den Hertog van YZV naar de weersverwachting. Gaat het al bijna vriezen? De laatste keer dat er natuurijs lag in het Buytenpark was in februari 2018.

400 meter

Mocht het binnenkort gaan vriezen, dan staan ze bij YZV klaar om een schaatsbaan van 400 meter te creëren naast het clubhuis. Den Hertog: ,,We hebben alle voorbereidingen getroffen en kunnen bij minimale vorst zorgen voor natuurijs. We hopen op een omslag in het weer rond februari. Dan kunnen we binnen een mum van tijd voor een ijsbaan zorgen. Natuurijs betekent een boost voor onze vereniging.”

Quote

Omdat de Ovalbaan nog steeds is gesloten, is veel jeugd overgehe­veld naar de Uithof

Daan den Hertog

In juni 2019 werd de Ovalbaan, de 250 meter lange schaatsbaan in SilverDome, voor de tweede keer in twee jaar tijd gesloten vanwege technische mankementen en lekkages. YZV geeft schaatslessen- en trainingen in de SilverDome en de Uithof in Den Haag. ,,Omdat de Ovalbaan nog steeds is gesloten, is veel jeugd overgeheveld naar de Uithof ”, zegt Den Hertog.

Shorttrack

,,De wat jongere jeugdschaatsers staan op de ijshockeybaan in de SilverDome. De schaatsers die niet naar Den Haag konden of wilden, hebben voor het shorttrack gekozen. Ook zij kunnen terecht op de ijshockeybaan. De recreantengroep op de Ovalbaan zijn we wel kwijt. Zij vinden Den Haag te ver of de tijden daar schikken niet. Daar hebben we wel leden door verloren. Dat is erg jammer. Mensen die nu lid worden, weten al dat zij les krijgen op de ijshockeybaan in de SilverDome of in Den Haag. Dat is helaas de nieuwe werkelijkheid.”

  1. Agenten krijgen lesje inbreken: ‘Wat inbrekers kunnen, kunnen wij nu ook’
    Play

    Agenten krijgen lesje inbreken: ‘Wat inbrekers kunnen, kunnen wij nu ook’

    Deuren forceren gaat nu nog met een politiesleutel, beter bekend als de ‘boem’. Met veel geweld wordt de deur kapot geramd om zo snel mogelijk binnen te komen bij een noodsituatie. Het gedwongen kapot moeten maken van deuren kost onder meer woningcorporatie Staedion veel geld. ,,Een deur vervangen kost ongeveer 1500 euro.’’ Om de kosten terug te dringen heeft de politie vandaag oefendeuren gekregen. Hierop oefenen ze inbraaktechnieken om de deuren zo min mogelijk te beschadigen, maar toch snel binnen te kunnen komen.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer