Volledig scherm
Op het World Food & Film Festival treden verschillende artiesten op met muziek van over de hele wereld. © Stadstheater Zoetermeer

Ingekort World Food & Film Festival strijkt weer neer op Cadenzaplein

De tweede editie van het World Food & Film Festival strijkt neer op het Cadenzaplein in Zoetermeer. Het festival is dit jaar alleen op zaterdag 17 augustus, terwijl het vorig jaar drie dagen duurde.

Voedsel en films staan centraal tijdens het World Food & Film Festival, maar het gaat ook om het culturele aspect. ,,We willen mensen kennis laten maken met culturen van over de hele wereld’’, laat een woordvoerder van Stadstheater Zoetermeer weten. Het theater organiseert het festival samen met Stichting Piëzo. ,,De reacties waren vorig jaar ontzettend goed, dus we besloten het dit jaar weer te organiseren. Er zijn films, muziek, hapjes en interessante lezingen. Eén daarvan gaat bijvoorbeeld over de correlatie tussen voedsel en dementie.”

Korter

Vorig jaar duurde het World Food & Film Festival drie dagen, maar dit jaar moeten de bezoekers het doen met die ene zaterdag. ,,We hebben ervoor gekozen om het nu op één dag te doen. Vorig jaar kwamen de bezoekers gespreid over de drie dagen, maar we denken dat er meer animo is voor het huidige concept’’, meent de woordvoerder.

Het festival begint om 16.00 uur en duurt tot de laatste film is afgelopen, die om 21.30 uur begint. ,,We hebben de openingstijden van de kraampjes wel verlengd’’, laat de organisatie weten. ,,Er is nu eten verkrijgbaar van 16.00 tot 20.00 uur, vorig jaar was dat al om 18.00 uur afgelopen.”

Horecazaken

Het festival biedt hapjes en drankjes uit alle hoeken van de wereld. In tegenstelling tot vorig jaar doen de omliggende horecazaken aan het Cadenzaplein nu ook mee. ,,Die hebben nu ook eigen kraampjes staan.” 

Daarnaast is er live muziek zoals flamenco en pop, maar ook muziek uit Syrië en Eritrea.

Volledig scherm
World Food & Film Festival © Stadstheater Zoetermeer

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer