Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © ANP

Islamitische basisschool op zoek naar schoolgebouw

Yunus Emre is naarstig op zoek naar een schoolgebouw om zich te vestigen, vertelt directeur Abdelsadek Maas. En dat is nog best lastig, want lege schoolpanden zijn niet echt voorhanden in Zoetermeer.

 ,,We hadden bij de eerste aanvraag een leegstaand gebouw als voorkeurslocatie aangegeven, maar dat is inmiddels gesloopt", vertelt hij, dus de speurtocht gaat verder. Wordt een pand gevonden, dan is het streven om de deuren al volgend schooljaar open te gooien. Het gebouw moet wel aan een paar voorwaarden voldoen, legt Maas uit. ,,Het moet geschikt zijn om er primair onderwijs te geven.” En als het aan hem ligt, komt de school in de omgeving van Meerzicht. ,,Daar woont een flink deel van onze doelgroep en we willen dat de kinderen niet te ver hoeven te reizen. Ook wij streven naar buurtscholen.”

Leerplan

Islamitisch onderwijs verschilt niet veel van het openbare onderwijs, verduidelijkt hij: ,,We voeren het Nederlandse leerplan voor primair onderwijs. Waar het uitgangspunt bij een christelijke school het christendom is, gaan wij uit van de islam. We onderwijzen over de islam, maar ook over het christendom en het hindoeïsme. De islam en het hindoeïsme hebben deels een parallelle geschiedenis met historische raakvlakken.”

Wie de website van Yunus Emre bezoekt om te lezen over de islamitische basisschool in Zoetermeer stuit ook op de slogan ‘sharing is caring’. ,,Het roept op tot gezamenlijkheid. Ook moslims en niet-moslims”, vertelt hij. ,,We willen een school zijn die midden in de samenleving staat. Wij streven emancipatie na van moslims in Nederland. Onderwijs is daar het middel bij uitstek voor.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer