Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Jeugd positief over project tegen appen op de fiets

Het FietsAlert-project tegen appen op de fiets is door middelbare scholieren in Zoetermeer positief ontvangen. Tijdens FietsAlert gingen medewerkers van het Utrechtse bureau TeamAlert met scholieren van vijf middelbare scholen in Zoetermeer in gesprek over afleiding op de fiets. Volgens een gemeentewoordvoerder beloonden de scholieren het project bij het invullen van een vragenlijst gemiddeld met een 7,8.

Het project maakt deel uit van een grotere campagne tegen het gebruik van sociale media in het verkeer. FietsAlert werd eind oktober vorig jaar op Het Atrium geïntroduceerd. Een maand later volgden het Stedelijk College, Picasso Lyceum en het Erasmus College. Als laatste in de rij was deze week het Oranje Nassau College aan de beurt.

Aan het FietsAlert-project hing een prijskaartje van 16.000 euro. Voor de grotere campagne heeft de gemeente een bedrag van 28.000 euro in kas. ,,Het overgebleven geld wordt ingezet voor nog nader te bepalen vervolgacties", laat een gemeentewoordvoerder weten.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer