Joey Lee brengt op z’n tachtigste gewoon een rock-’n-rollplaat uit: ‘Ik blijf jong door muziek’

VideoOld rockers never die en er is niemand die dat beter bewijst dan Joey Lee. Hij is tachtig jaar oud maar bracht afgelopen zondag gewoon een nieuwe cd uit. En hij is nog lang niet uitgerockt: ,,Ik blijf jong door muziek.’’

Joey Lee loopt het rock -’n-rollvirus op in de vijftiger jaren. Hij is dan met zijn ouders op bezoek is op de Expo in Brussel, waar hij de Tielman Brothers ziet optreden. Volgens ooggetuigen geeft het  Indonesische viertal een rock 'n roll show met een intensiteit die tot dan toe nog nergens is gezien. De broers bespelen hun gitaren achter in de nek, werpen die zelfs naar elkaar toe, terwijl de drummer rond zijn drumstel loopt. 

  1. De lockdown van liedjesmaker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend
    PREMIUM

    De lockdown van liedjesma­ker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend

    Lien Cornelissen (36) is liedjesmaker, cabaretière en coach ‘stembevrijding’ in Scheveningen. Eind januari speelde ze haar eerste liedjesprogramma in een uitverkocht Muzee. Na jaren van ploeteren leek de grote doorbraak een kwestie van tijd. Nu zit ze thuis met twee katten, een haperende aardlekschakelaar en een ex-vriend die verkouden is. Het dagboekverslag van een performer in coronatijd die niet bij de pakken neerzit.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer