Volledig scherm
Jos Douma gaat spreken in Het Forum. © Ministerie van Buitenlandse Zaken

Jos Douma te gast tijdens Vredesweek

In het kader van de Vredesweek wordt vanmiddag de zogenoemde 'Walk for Peace' gelopen. Deze wandeling begint om 14.30 uur op het Cadenzaplein, aansluitend op het optreden van Keepers, een Bosnische straattheatergroep. De tocht voert rond het Stadshart van Zoetermeer. Onderweg wordt onder meer Het Forum aangedaan, waar diplomaat Jos Douma zal spreken.

Deze zomer werd de 51-jarige Zoetermeerder Douma door het ministerie van Buitenlandse Zaken benoemd tot eerste Nederlandse 'gezant voor vrijheid van religie en levensovertuiging'. Aan hem de taak om de rechten van gelovigen en niet-gelovigen hoog op de internationale agenda te houden. ,,Binnen de mensenrechten is geloof een onderwerp dat wereldwijd meer aandacht nodig heeft", vertelde Douma eerder aan deze krant.

Els Alebregste, mede-organisator van de Vredesweek, is ontzettend trots. ,,Het is natuurlijk een hele eer dat we Douma mogen ontvangen. Hij is nog maar net in functie."

De wandeling eindigt om 18.00 uur bij museum De Voorde, waar de tentoonstelling Dit zijn wij! - over generaties en alles wat ze delen is te zien.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer