Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie: Picasso Lyceum Zoetermeer © JACQUES ZORGMAN

Kamervragen over peperdure schoolreis naar Noorwegen

De SP en GroenLinks hebben Kamervragen gesteld naar aanleiding van een peperdure zesweekse schoolreis, die aan leerlingen van het Picasso Lyceum Zoetermeer wordt aangeboden.

Peter Kwint (SP) en Lisa Westerveld (GL) reageren op een artikel in deze krant over verontwaardigde ouders die niet te spreken zijn over de schoolreis die bijna vierduizend euro kost. Via ’t Wylde Leren, een stichting die de wereld als ‘nieuw klaslokaal’ ziet kunnen leerlingen onder schooltijd lessen volgen in de Noorse bergen. In de zes weken gaan de leerlingen ’s ochtends huiswerk maken, ’s middags de bergen in, ijsvissen en met een kompas navigeren door het Noorse landschap.

Leerplichtambtenaar

De Kamerleden vragen aan de minister van Onderwijs of er meer scholen zijn in Nederland waar dit soort reisjes worden aangeboden. Ook vragen zij zich af of begeleiders van organisaties als ’t Wylde Leren de juiste bevoegdheden hebben om les te kunnen geven. Verder vragen de politici aan de minister welke rol de leerplichtambtenaar speelt bij deze langdurige reizen naar het buitenland. 

Een presentatie van ’t Wylde Leren op het Picasso Lyceum Zoetermeer viel niet bij alle ouders in goede aarde. ,,Mijn vijftienjarige zoon kwam na de presentatie van ’t Wylde Leren razend enthousiast thuis. Maar om die 3950 euro te kunnen betalen, zou ik bijna een extra hypotheek moeten afsluiten. Dit bedrag is ons totale vakantiebudget”, vertelt vader Skitz Fijan. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer