Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Cees Wouda

Katten domineren dag lang Zoetermeerse bibliotheek: ‘We hopen kat en mens te kunnen matchen’

Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de nieuwe Forum Pets Kattendag op 22 maart. De bibliotheek staat dan volledig in het teken van de harige gezelschapsdieren. Bezoekers kunnen kattenspeeltjes knutselen uit toiletrollen en leren van ‘ervaringsdeskundigen’.

Quote

We willen mensen ook overbren­gen dat je geen raskat hoeft te nemen, er zijn genoeg dieren die een tweede kans verdienen

Voor de enthousiastelingen die dachten dat door de hele bibliotheek katten krioelen: dat is helaas niet zo. Dat heeft te maken met allergieën en het welzijn van de beestjes zelf. De dag draait vooral om informatie vergaren en alles leren over de poezenbeesten.

De speciale dierendag in de bibliotheek zal vier keer per jaar gaan plaatsvinden en de eerste editie draait volledig om katten, op zondag 22 maart van 14.30 uur tot 16.00 uur. Elke editie zet een nieuw huisdier in het zonnetje. De volgende editie focust zich op de andere favoriete viervoeter: de hond. De Forum Pets Hondendag is op 7 juni.

Ervaring

Niet alleen kan de liefde voor katten worden gedeeld, er komt tevens een ervaringsdeskundige langs met haar achtjarige dochter om te praten over het hebben van een kat. Dierentehuis Zoetermeer en Leiden nemen portretten mee van de viervoeters die nog een huisje zoeken, voor de bezoekers die nadenken over de aanschaf van een kat.

,,Informatie krijgen over het hebben van een huisdier is belangrijk’’, vertelt een woordvoerder van Pets Kattendag. ,,De verbinding met het dierentehuis is een mooi extra doel. We willen mensen ook overbrengen dat je geen raskat hoeft te nemen, er zijn genoeg dieren die een tweede kans verdienen. Het is mooi als we mensen en katten kunnen matchen tijdens deze dag.”

De eerste reacties op de Kattendag zijn enthousiast, aldus de woordvoerder. ,,Er zijn veel activiteiten voor gezinnen, daar is de dag ook echt voor. Maar er zijn ook een hoop senioren, die heel blij zijn met de Kattendag.”

Deelname aan de Kattendag is kosteloos, maar wel wordt gevraagd aan geïnteresseerden zich via de site van de Bibliotheek Zoetermeer aan te melden. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer