De Zoetermeerse Kelsey Flohr.
Volledig scherm
De Zoetermeerse Kelsey Flohr. © Privéfoto

Kelsey slaapt door extreme schimmel al maanden op matras in woonkamer

Al vier maanden slaapt Kelsey Flohr op een matras in de woonkamer. De 23-jarige Zoetermeerse werd ziek van de extreme schimmel in haar slaapkamer. Flohr, woonachtig aan de Scarlattirode in Buytenwegh, hekelt de werkwijze van verhuurder Vidomes.

,,De schimmel is inmiddels verwijderd, maar er zit geen vloer meer in mijn slaapkamer, geen behang op mijn muren en mijn bed moest ik weggooien”, zegt Flohr, die een tegemoetkoming van de verhuurder eist. ,,Vidomes wilde voor 60 procent drie maanden huur teruggeven en uit coulance een extra 1000 euro uitkeren, maar daar kan ik geen bed, vloer en behang van betalen. De huurcommissie inschakelen of naar de rechter stappen is de volgende optie.”

Sinds 19 oktober 2019 heeft Flohr de sleutel van haar woning en een maand later begonnen de problemen. De schoenenverkoopster werd zelfs ziek van de schimmel. ,,Ik heb anderhalve week niet kunnen werken. Ik had last van keelpijn, hoofdpijn en benauwdheid. Uit onderzoek bleek dat er schimmels in mijn bloed zaten. Aan de ene kant wil ik me niet laten kennen maar als het nog lang duurt, moet ik misschien terug naar mijn ouderlijk huis.”

Een woordvoerder van Vidomes reageert: ,,We zijn met mevrouw Flohr in gesprek over een oplossing, maar dat loopt niet echt lekker van haar kant.”

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer