Volledig scherm
De Markt vormde al eerder het decor voor de Nationale Sportweek. © NICO SCHOUTEN

Kennismaken met cheerleading en hiphop-dansen tijdens sportweek

Sportliefhebbers kunnen over twee dagen hun hart weer ophalen als de Nationale Sportweek weer begint.

Wethouder Ingeborg ter Laak zal zaterdag om 13.00 uur het startsein geven op de Markt in gezelschap van freestyle-basketballer Galdino Haimé van Showcase Basketball. Hierna geeft Haimé een demonstratie van zijn kunnen.

Tijdens de Nationale Sportweek kunnen Zoetermeerders twee weken lang een nieuwe of andere sport uitproberen. In heel Nederland worden allerlei verschillende sporten 15 dagen lang 'in de etalage gezet' om zo meer mensen aan te moedigen te gaan bewegen.

G-tennis

Ook in Zoetermeer doen veel sportaanbieders mee, waaronder Ayers Rock, Move4life Fitness en Health, SnowWorld, SilverDome en Gamecity Zoetermeer. Wie wil, kan zaterdag meer dan veertig sportaanbieders leren kennen tussen 10.00 en 17.00 uur tijdens en speciale 'sport- en zorgmarkt' die wordt gehouden op de Markt. Er worden meerdere demonstraties gehouden om alvast te laten zien wat een sport precies inhoudt, zoals een demonstratie G-tennis, boksen, hiphop-dansen en cheerleading.

Een dag later zijn er vanaf 12.00 uur allerlei activiteiten in en rondom het Stadshart. Soufiane Touzani geeft dan ook een voetbalshow. Op de website staat wat er de komende tijd allemaal is te doen. Omdat het de Nationale Sportweek is, worden er allerlei kortingen gegeven. zoetermeer.nl/sportweek

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer