Volledig scherm
Foto ter illustratie © Gerard Burgers

Kennismaken met middelbare school door Super8baan

Zoeken naar het juiste lokaal, een enorme rugtas meesjouwen en contact maken met nieuwe klasgenoten. De overgang van de basisschool naar de middelbare school is ook voor Zoetermeerse kinderen best een beetje spannend. Om ze hierbij te ondersteunen start Kern Kinderopvang het project Super8baan voor kinderen vanaf groep 7.

Het project is niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Daarom trapt het project af met twee ouder-kindavonden. Bij BSO Het Koekoeksnest (Zanzibarplein 72) op maandag 30 september en KIDSclub Seghwaert (Velddreef 324) op woensdag 2 oktober. Aanmelden kan door te mailen naar: super8baan@kern-kinderopvang.nl.

Ook is er een Super8baan dag in de herfstvakantie. ,,We nemen de kinderen op een speelse manier mee in zaken die te maken hebben met de stap naar het voortgezet onderwijs”, aldus Denise van den Dulk, pedagogisch medewerker bij Kern Kinderopvang. ,Zoals een bezoek aan verschillende middelbare scholen in de regio. Op deze manier wil het project voorkomen dat de kinderen misselijk worden in de rollercoaster van basis- naar middelbare school. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer