Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AD

Kinderen planten woensdag 209 bomen

Kinderen zijn woensdag druk in de weer om in totaal 209 bomen te planten in Zoetermeer. Acht basisscholen doen mee aan de landelijke Boomfeestdag. De bomen komen in verschillende wijken terecht. De burgemeester is die dag ook van de partij. De eerste bomen gaan om 09.10 uur de grond in. Zoals bij de Floraplas in Rokkeveen. Burgemeester Aptroot plant hier samen met leerlingen van basisschool IKC Floriant zes netelbomen en vijf hopbeuken.

Ook gaan rond die tijd scholieren van basisschool IKC De Klimboom aan de slag. Samen met wethouder Robin Paalvast planten ze vijftien linden bij de Filmlaan in De Leyens. Andere locaties waar bomen komen zijn het Willem Alexanderplantsoen in Driemanspolder, de John Woodruimte in Noordhove, het Heempark in Oosterheem en het Waterland in Meerzicht.

Meelbesboom

Op deze laatste locatie zijn kinderen om 11.00 uur aanwezig om samen met wethouder Jakobien Groeneveld tien tien meelbesbomen te planten. Wie graag wil zien hoe het planten eraan toegaat, kan op de website terecht voor een compleet programma. zoetermeer.nl

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer