Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © pxhere

Kinderen van de Prins Clausschool trappen balletje met kerkelijk leiders

Kinderen die een balletje trappen met voorgangers. Leerlingen uit groep 7 van de Prins Clausschool kwamen op het idee om tegen kerkelijk leiders een wedstrijdje te voetballen en zo Zoetermeerse kinderen en volwassenen die het moeilijk hebben te helpen. 

Stichting Present Zoetermeer organiseert daarom op woensdag 20 maart een benefietvoetbalwedstrijd waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor het goede doel. De wedstrijd tussen een elftal samengesteld uit klasgenoten en een team onder aanvoering van voorgangers uit Zoetermeer wordt op het veld van FC Zoetermeer aan de Scheglaan gehouden. ,, Een team van zeven voorgangers hebben we al bij elkaar”, vertelt stichtingsmedewerker Gerda Griffioen. 

Verkoop

De scholieren zijn ook van plan om de kerkelijke gemeentes, hun ouders en een wethouder uit te nodigen. Met de verkoop van de toegangskaartjes voor de wedstrijd willen de kinderen zoveel mogelijk geld voor het goede doel in het laatje zien te krijgen. 

Stichting Present Zoetermeer zoekt nog naar voetballers voor een tweede team. Wie wil, kan zich via presentzoetermeer@gmail.com aanmelden. De aftrap van de wedstrijd tussen voorgangers en leerlingen heeft 20 maart om 13.00 uur plaats. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer