Knallen gehoord in Amsterdamstraat, Club Cobra mogelijk opnieuw beschoten

VideoIn de buurt van de Amsterdamstraat in Zoetermeer zijn vannacht en vanochtend knallen gehoord bij Club Cobra. De politie doet onderzoek en heeft een plaats delict gemaakt. 

Eerder vanochtend was ook al onderzoek gedaan, maar werden geen aanwijzingen gevonden die wezen op een schietpartij. ,,Maar dat betekent niet dat het onderzoek al is afgerond‘’, aldus een politiewoordvoerster. ,,Er waren toch redenen om extra met de recherche te kijken naar andere aanwijzingen.‘’ 

Het onderzoek wordt gedaan door de recherche en forensisch specialisten met een explosievenhond.

Teamchef van de politie Zoetermeer, Erik Meeuwisse, is met burgemeester Charlie Aptroot ter plaatse, zodat hij nauw op de hoogte kan worden gehouden van de ontwikkelingen van het onderzoek. Meeuwisse: ,,De impact van dit soort incidenten blijft onverminderd groot en heeft de hoogste prioriteit. Hier zetten we gezamenlijk, met alle partners weer gelijk onze tanden in. Dit moet stoppen.”

Doelwit

In de Amsterdamstraat is onder meer Club Cobra gevestigd. De horecazaak is eerder doelwit geweest van schietincidenten. Zo moest Cobra in februari van de burgemeester een jaar lang dicht, nadat het pand was beschoten met een machinegeweer. De kogels werden afgevuurd over de rails van de RandstadRail en over de openbare weg. Na bezwaren mocht de club in augustus alweer open.

Ook in december vorig jaar werd het pand beschoten. Toen volgde twee weken sluiting.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Amsterdamstraat in Zoetermeer. © District8

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer