Volledig scherm
Het grote genieten kan beginnen in De Weidemolen. Daar opent begin december de nieuwe brasserie. © Fred Leeflang

Koffie en taart staan al klaar in nieuwe brasserie van De Weidemolen

Een kop koffie en een stuk taart zijn al te krijgen in de nieuwe brasserie in stadsboerderij De Weidemolen in Oosterheem. Die gaat begin december open, maar het personeel is nu al aan het proefdraaien.

De brasserie aan de Burgemeester Middelberglaan maakt deel uit van de dagbesteding voor cliënten van de zorginstellingen Teamwerk Zorg, DSW en Gemiva-SVG. De gemeente heeft de plek gegund aan deze instellingen.

De bediening bestaat uit mensen met een beperking. Er is plek voor twintig cliënten. Ze mogen zelf kiezen of ze een dagje in de horeca werken of liever de dieren van de boerderij verzorgen. ,,Dit is voor hen veel leuker dan een hele dag dopjes ergens opdraaien en dat merk je als je als klant onze brasserie bezoekt'', zegt Sophie de Haan van Teamwerk Zorg.

Handen van ondernemer

De cliënten krijgen hulp van gediplomeerde begeleiders bij hun werk. De brasserie zelf komt in handen van een ondernemer. Nu is het vooral proefdraaien en alles klaarzetten, zegt De Haan. Voor de brasserie is nog geen naam gekozen. De Haan verwacht dat de zaak in december open gaat.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer