Volledig scherm
De wijkagent waarschuwt voor de nepagent en vraagt buurtbewoners alert te zijn © anp

Kreeg snorfietser bon van nepagent?

Is er een nepagent actief in Zoetermeer, vraagt de fractie van Zó! Zoetermeer zich af nadat een snorfietser op het Heempad door een agent op de bon is geslingerd.

De partij meldt dat een Zoetermeerder op een elektrische snorfiets onlangs werd aangehouden op het pad langs het Heemkanaal in Oosterheem omdat hij daar volgens een politieagent niet mocht rijden. 

Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer, is hoogst verbaasd omdat volgens de borden bij het Heempad elektrische snorfietsers wél zijn toegestaan. ‘Samen met de persoon die de bekeuring heeft gekregen hebben wij geprobeerd uit te zoeken van welke verkeersovertreding er dan sprake kan zijn, maar daar komen wij niet uit’, schrijft Van der Meer. Zij wil dat het college van burgemeester en wethouders tekst en uitleg geeft.

Van der Meer wil weten of het waar is dat er afspraken zijn gemaakt met omwonenden over de aanpak van snorfietsen wegens geluidsoverlast. Als de bekeuring onterecht was, moet hij ongedaan worden gemaakt, schrijft zij.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer