Op het voormalige terrein waar de Kwikfit was gevestigd wordt gesloopt. Na lange tijd wordt er nu gewerkt aan de realisatie van het nieuwe pand van Terra Art Projects. Natalie Vinke en Ed Boutkam zijn er erg blij mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het voormalige terrein waar de Kwikfit was gevestigd wordt gesloopt. Na lange tijd wordt er nu gewerkt aan de realisatie van het nieuwe pand van Terra Art Projects. Natalie Vinke en Ed Boutkam zijn er erg blij mee. © Peter Franken

Kunstorganisatie in jubelstemming door sloop historisch huis Franx

Grote grijpers slopen het historische huis Franx aan de Vlamingstraat in Zoetermeer. Waar liefhebbers daar normaal niet om staan te springen, is dat nu wel zo. Het pand wordt namelijk herbouwd.

 1. Vind je dode merel of ekster op straat? Niet oppakken! ‘Snelle aanpak dreigende ramp vogelgriep nú nodig’
  PREMIUM

  Vind je dode merel of ekster op straat? Niet oppakken! ‘Snelle aanpak dreigende ramp vogelgriep nú nodig’

  Wie een dode ekster of merel vindt moet hem niet oppakken. Daarvoor waarschuwen experts. Met vogelgriep besmette vogellijkjes zijn de motor van een stille pandemie die al duizenden dieren het leven heeft gekost. Maar wie ruimt de geïnfecteerde kadavers dan wel op? D66 wil duidelijkheid van demissionair minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. ,,Provincies en gemeenten moeten weten hoe ze dit moeten aanvliegen. Anders dreigt er een ramp.”
 2. HVV-speler op achterhoofd geslagen, tweede elftal belaagt QR-checker: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  Voetbal Totaal

  HVV-spe­ler op achter­hoofd geslagen, tweede elftal belaagt QR-chec­ker: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  Zondagmiddag liep er wéér een duel van een Haagse ploeg uit de hand. Op bezoek bij het Rotterdamse Coal kreeg HVV-speler Kees Brouwers een tik op zijn achterhoofd van de Coal-keeper. En op het TU Sportpark in Delft liet het tweede zaterdagteam van Full Speed zich van zijn slechtste kant zien. Een aantal spelers probeerde de QR-check te ontlopen, scholden vervolgens het bestuur van Ariston’80 de huid vol, waarna een beveiliger de situatie moest sussen. Wat gebeurde er dit weekeinde nog meer op de voetbalvelden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer